06 de novembre 2006

Tirant lo Blanch, per dret propi


M'arriba la nova revista Lletres valencianes, ben passadeta per la "peluqueria" i amb marcianades com que Felip Tobar publique els seus articles en castellà (imagine que perquè no li'ls "corregisquen") i m'adone que encara no he parlat d'un article molt interessant sobre Tirant lo Blanch que va publicar Juli Capilla en el número 17. El motiu és la commemoració dels 30 anys de vida d’aquesta empresa formada en l'actualitat per una editorial especialitzada en ciències jurídiques, socials i humanitats; cinc llibreries: quatre a la ciutat de València i una, virtual (també disponible en català); una distribuïdora pròpia i una completa base de dades on-line, amb textos legals, doctrina i jurisprudència que funciona per subscripció i que genera una bona part dels ingressos totals.

Amb 34 col·leccions, més de 250 novetats anuals, un fons de 1.700 títols de 1.200 autors i un centenar de treballadors en total, Tirant lo Blanch és una rara avis de l’edició valenciana: una empresa d’èxit, centrada en el llibre tècnic i universitari però amb una distribució molt àmplia que els permet vendre amb total normalitat a la resta de l’Estat i a l’Amèrica llatina. Mantenen oberta una oficina a Madrid.

Durant aquestes tres primeres dècades de funcionament ha sabut estar atenta a les innovacions tecnològiques i aprofitar en el seu benefici les oportunitats de negoci de les noves tecnologies. Salvador Vives, director general de l’empresa, assegura tenir molts projectes a la vista: “el que més m’encoratja d’este ofici –afirma- és la possibilitat de crear, de fer coses noves, d’innovar”. L'últim projecte és Tirant Abogados, un servei de disseny i manteniment de pàgines web per a bufets d'advocats.

Fins ara, Tirant lo Blanch publica exclusivament en castellà. Tant de bo entre les iniciatives futures hi haja l'edició en valencià. Trobar aquest tipus d'obres de l'àmbit jurídic i tècnic en la nostra llengua seria un revulsiu normalitzador extraordinari.

1 comentari:

Toni Ros ha dit...

I fixa't que té llibres al catàleg abans que surtin publicats...

L'Oracle Imminent

En Rafa Domínguez és un crack!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...