24 de setembre 2008

Por

El brutal assassinat de deu persones en un institut de Finlàndia a mans de Matti Juhani Saari, un estudiant que assegurava "odiar la raça humana" i que havia estat sis anys planificant la matança fan por, molta por.
La notícia ens pilla treballant en les proves de l'obra de Xavi Sarrià que avançàrem en aquest apunt. El primer relat es titula precisament "Por" i no és una premonició d'aquests fets detestables (com m'ha suggerit un dels correctors de l'obra), sinó que està inspirat en un atac semblant, ocorregut també a Finlàndia, que va deixar el món estupefacte. En aquell cas el protagonista era Pekka-Eric Auvinen, un jove de 18 anys que va acabar amb la vida de 8 persones (inclosa la directora del centre) instants després de penjar un vídeo amenaçador a Internet.
És preocupant que un país amb poc més de 5 milions d'habitants tinga vora 2 milions d'armes de foc, una proporció que només superen els EUA i el Iemen. En canvi, els centres educatius tenen una reputació immillorable, i Finlàndia encapçala els resultats de l'informe PISA. Una prova més que l'educació dels fills no és tasca exclusiva del professorat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...