03 de maig 2007

Llibres polítics

El panorama editorial valencià està, inesperadament, molt viu pel que fa a bibliografia d'actualitat política, un gènere habitual en altres indrets però pràcticament verge en aquest "país sense política", en encertada expressió de Joan Fuster.
La UNED va donar el tret d'eixida fa ara un any amb els primers títols de la col·lecció "Discursos de polítics valencians". Bromera va publicar a la tardor un llibre molt recomanable: L'esquerra al sofà, de Ximo Ferrandis, i en els últimes setmanes ha presentat, quasi coincidint en el temps, Converses amb Ignasi Pla i Enric Morera. Política per a un País. De la seua banda, 3i4 ha publicat un recull d'articles polítics de Joan Francesc Peris amb el títol El País Valencià serà d'esquerres (i verd) o no serà.
L'última aportació editorial en aquest sentit és ben curiosa i, per què no confessar-ho, morbosa: Rita Barberá, el pensamiento vacío, de Josep Sorribes, editat a Faxímil i que es pot descarregar de forma gratuïta en PDF des d'aquest enllaç. El títol ja és ben explícit sobre el contingut, més de 350 pàgines de "biografia no autoritzada" que, no obstant, venen a cobrir un buit inexplicable, com destaca l'autor en la introducció:
"No parece lógico que una alcaldesa «de éxito» como ella no haya sido objeto de ningún tipo de hagiografía, biografía especializada ni nada por el estilo."
Doncs ja està fet. El llegirà la protagonista?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

T'oblides -perquè ho desconeixes, és clar- del llibre d'Enric Nomdedéu (www.nomdedeu.net), regidor del BLOC a l'Ajuntament de Castelló i candidat a l'alcaldia. El recull d'articles l'ha publicat Brosquil. També corre un altre llibre, en aquest cas el que li han escrit a l'alcalde de Castelló i candidat a la reelecció, Alberto Fabra.

Pel que fa a "L'esquerra al sofà" és una obra totalment prescindible que no aporta res -sent ser així de dur. Més o menys, la meua opinió és la mateixa per al recull de Joan-Francesc Peris. L'únic llibre realment interessant és de Joan-Ignasi: cal llegir-lo, així sabrem el borinot que esperem tindre de president. O Ignasi de president amb els vots de Compromís... o quatre anys més de Paquito-Pp...

Aprofite, per a propaganda de Compromís. "Vota Compromís, encara que la candidata siga Glòria Marcos". Moltes gràcies per cedir la seua bitàcola per a fer propaganda política, senyor Girbés.

Tirant al cap ha dit...

Gràcies pel recordatori, Enric, no coneixia el llibre de Nomdedéu, però m'alegra que Brosquil s'hi afija a aquesta "febra" política.
No estic d'acord amb tu en la valoració de "L'esquerra al sofà". Sí que fa una aportació important: recull, repassa i sintetitza alguns dels esdeveniments més rellevants de la política valenciana dels últims anys. I no anem sobrats d'obres divulgadores sobre la política valenciana actual adreçades a un públic ampli. Una altra cosa és que trobem (si és que existeix) eixe "públic ampli".

Anònim ha dit...

el nom del llibre de Josep Sorribes diu molt de l'absència de bibliografia sobre aquesta senyora; com menys informació millor, com més fanatisme també millor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...