01 de setembre 2006

El Grup 62 creix amb Bromera (I)

Ja no es pot ocultar per més temps: Bromera també forma part del nou Grup 62. Ras i curt. Com ho llegiu. Sembla que el gegant editorial català no té aturador. Fins on arribarem! Les negociacions han estat tan secretes, però tan tan secretes que ens ha pillat a tots per sorpresa. Fins i tot als que hi treballem. Gràcies que tenim El Temps per informar-nos amb total objectivitat i posar llum on només hi havia tenebres.

El número 1.158 inclou un reportatge d'Àlex Milian titulat "Planeta i 62 tenen tots els números", centrat en el perill que la nova situació cree "un monopoli gairebé absolut –ens diu– sobre aquells certàmens que guien el consumidor cultural".
Però el paràgraf que em va fer témer pel meu futur laboral (ja se sap que les fusions, absorcions i remasteritzacions comporten acomiadaments "inevitables") és el següent: "Amb la concentració, les editorials independents que encara publiquen –i convoquen– premis literaris s'ha vist reduïda dràsticament, amb l'única excepció de Tres i Quatre i Bromera –que, de fet, té un acord sòlid amb Columna, del Grup Planeta". Ah! I jo sense saber-ho...


L'article es complementa amb un quadre de colorets que, sota el títol "Els principals premis de la literatura catalana", ens detalla els guardons que publica el Grupo Planeta, els del Grup 62 i els d'Enciclopèdia. Hi ha, però, un apartat d'"altres" en què hi figuren tres premis: l'Andròmina, el Ciutat d'Elx (els dos els publica 3i4, segell del "grup" d'Eliseu Climent) i el Ciutat d'Alzira. Aquest darrer, però, amb un asterisc que puntualitza de nou: "Bromera té un acord per editar obres del catàleg de Columna, propietat del Grup Planeta". Torna-li la trompa al xic! Heus ací la quadratura del cercle: si Bromera té vincles "sòlids" amb Columna, que és propietat de Planeta... doncs està clar: Bromera pertany al Grupo Planeta!!! En endavant hauré de mesurar les referències a José Manuel Lara (sempre innocents i benintencionades, de veritat. Pietat: tinc un fill en camí!).

Demà continuarem amb el tema...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...