23 d’octubre 2007

Un editor atípic

Un editor valencià entrevistat! Aquesta raresa havia de trobar necessàriament un espai en aquest Tirant al cap.
El Punt
(edició valenciana) conversa aquesta setmana amb Rafa Arnal amb motiu dels 25 anys de L'Eixam Edicions, un segell que, gràcies a l'èxit dels mètodes d'aprenentatge de música, ha pogut bastir un catàleg eclèctic en el qual hi tenen cabuda des dels clàssics de l'anarquisme fins a petites joies com aquesta de Francesc Bayarri.
Heus ací algunes de les seues declaracions:
"Un editor no pot dedicar-se a editar només els llibres dels amics, els propis o els de la gent que demana una primera oportunitat."
"Que et publiquen la primera novel·la en un país com aquest és un favor que no l'acabes de pagar mai perquè no es paga amb diners."
"Per a nosaltres no ha sigut mai important el tema econòmic. És difícil entendre la nostra editorial sense el component de la militància i l'activisme."
"Jo sóc valencià i estic a Espanya, que és molt diferent de ser espanyol i estar a València."
N'hi ha més afirmacions contundents com aquestes, que contribueixen a dibuixar el perfil d'un editor atípic, com ho han hagut de ser molts en aquest país decididament (i vocacionalment) atípic. A l'entrevista també hi fa referència a l'eixida de l'AEPV i la creació del Gremi d'Editors del País Valencià, que alhora forma part d'El Singló, espai gremial valencià. Un altre dia, amb més calma, en parlem d'aquesta iniciativa.

1 comentari:

Anònim ha dit...

publicar és fer favors? Sí que anem bons, sí!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...