08 d’octubre 2007

Tendències Web 2.0 en el sector editorial

Vaig fer una visita fugaç al Liber, la fira del llibre més tranquil·la que conec (no en conec tantes, tampoc!) i em vaig endur una agradable conversa amb l'incombustible Txetxu i dues grates sorpreses: la dimensió de l'stand de l'editorial valenciana Brosquil, que palesa la seua aposta per l'exportació, especialment a l'Amèrica llatina; i els resultats de l'estudi de Dosdoce sobre Tendències Web 2.0 en el sector editorial, que analitza com les editorials estan incorporant les noves tecnologies web 2.0 en les seues estratègies de comunicació i màrqueting del llibre. Us recomane que us baixeu l'estudi íntegre ací.
La web de Bromera és, segons aquest estudi, la número 4 en un rànquing de 50 segells de tot l'Estat. Cossetània apareix també molt destacada: en el lloc número 11.
Entre les últimes apostes de Bromera per millorar la comunicació amb els lectors a través de la xarxa hi ha l'espai www.bromerajove.com, que a poc a poc s'omplirà de continguts atractius específicament pensats per als lectors joves. La creació més recent ha estat el website de Sebastian Darke, príncep dels Bufons. No us el perdeu!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

La capacitat d'expansió i les ganes d'obrir-se camí que tenen els de Brosquil és immensa! ës d'agraïr en aquest mercat editorial que, vist des de fora, sembla que va en davallada.
Per cert, sabries dir-me qui ha guanyat a Xàtiva? Gràcies

Tirant al cap ha dit...

Brosquil ha fet una aposta forta per l'exportació i la internacionalització, i sembla que estan recollint ja bons fruits. És una gran notícia per a l'edició valenciana, que guanya així projecció exterior.
Pel que fa al premi de Xàtiva, l'han guanyat un autor novell, Josep Martínez, amb "Intercanvi" (narrativa), i Elies Barberà amb "Aixàtiva, Aixàtiva". L'acte, que no ha tingut cap repercussió notable a la premsa (potser perquè no hi va assistir Rus?), es va celebrar divendres passat.

Anònim ha dit...

Doncs a veure si també tenen les mateixes ganes per pagar els drets d'autor (els de Brosquil, dic:jo encara no he cobrat els de 2006) i per obrir camí a la literatura feta en valencià. Que vendre a l'engrós a Sudamèrica pot estar molt bé, però no ajuda a promocionar la nostra llengua.

Vent d Cabylia ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Vent d Cabylia ha dit...

Perdó, volia posar

Vent d Cabylia ha dit...

No hi ha manera. Posaré l'enllaç sobre els premis Ciutat de Xativa a Pàgina26.com directament: http://www.pagina26.com/content/view/601/28/

Perdó novament...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...