12 de maig 2007

L'amenaça de les grues

Dijous presentàrem a la Casa del Llibre de València l'última novel·la de Carme Miquel, L'amenaça de les grues. Parlar de Carme Miquel és parlar de dignitat, de coherència i de compromís. Compromís amb la llengua, amb l'ensenyament públic i de qualitat i amb el territori. Un compromís que trasllada també a la seua obra literària. El títol no enganya: es tracta d'una denúncia contra l'especulació urbanística que assola el nostre territori i, molt especialment, la Marina, comarca on se situa l'acció del llibre.
L'amenaça de les grues recupera els protagonistes d'Uns papers en una capsa (15 edicions des de 1994, 30.000 exemplars venuts, que es diu molt prompte). Els personatges són els mateixos, però el paisatge ha canviat dràsticament. Sara torna de Londres 10 anys després de l'aventura d'Uns papers... i així ens descriu el que s'hi troba:
"A mesura que m'anava aproximant a Dénia, els canvis se'm feien més evidents. Els paisatges ja no són igual com abans perquè una allau de construccions que s'escampen ací i allà han desfigurat camps i muntanya. Fa mal mirar-ho. Constatar la transformació d'uns espais que quan jo els vaig deixar, a pesar que ja començaven a saturar-se, encara eren bells i vius, fa patir."
Aquest és el País que tenim.

3 comentaris:

Plataforma ciutadana ha dit...

Al nostre blog hem penjat aquest post.

Tirant al cap ha dit...

Endavant, companys!

Anònim ha dit...

Amenaça? No tos opinen igual ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=X_EDGF6xr7s

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...