22 d’agost 2007

Comencem a parlar de Frankfurt

Sembla que la cosa s'anima: dos consellers i el president de l'associació de constructors i promotors valencians (¡ahí es nada!) s'han pronunciat sobre la Fira de Frankfurt. Però en aquest cas (a diferència del que passa a les Balears) no per veure com es concreta la participació d'editors i d'autors valencians, sinó per criticar la sinopsi (perquè no deuen conéixer res més) de la versió teatral sobre el Tirant lo Blanc que prepara Calixto Bieito per a Frankfurt.
Resulta que al bon home no se li ha acudit res millor per a aquesta versió protagonitzada per l'extriunfita Beth (tot siga dit: això era precís?) que ambientar-la en el futur i "imaginar com veuria ara Tirant la seua València natal, la costa valenciana de l'especulació immobiliària". I ja l'hem muntada ben grossa. Les tres insignes opinions sintetitzades:

  • Trinidad Simó, consellera de Cultura: "una muestra lamentable de manipulación de uno de nuestros emblemas culturales para criticar a nuestra comunidad autónoma".

  • Francisco Murcia, president dels constructors (el qual aprofita per recordar que encara hi ha "poca densitat constructora" en aquest País de rajola i grues), no vol perdre el temps “en contestar payasadas de ese tipo’’.

  • I el conseller de Medi Ambient, José Ramón García Antón, diu que és "una campaña injusta".
Que els catalans "s'apropien" del Tirant, que al capdavall no és sinó un llibre, podria passar, però que ens toquen la política urbanística... això sí que no!
L'article sencer, ací.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies a aquesta nova versió alguns alts càrrecs culturals valencians i alguns peixos grossos de la rajola coneixeran ni que siga de rebot alguna coseta del Tirant, perquè molt possiblement de l'original en desconeguen fins i tot el nom de l'autor.
Per cert, tu que sembla que disposes d'informació de primera mà sobre aquest muntatge teatral, en aquesta nova versió, Tirant, com arriba a costes valencianes, en un bòlid de Fórmula 1, en un veler de competició o en una balsa feta amb pals de golf?
Ara que per a versions vergonyoses, la cinematogràfica de Vicente Aranda, però d'aquesta no en digueren res. Clar, la auspiciaren, patrocinaren i estrenaren "a todo tren".

Tirant al cap ha dit...

Ho lamente, il·lustre tirantafotredor, però no dispose de més informació sobre el muntatge que la que he llegit a la premsa. No obstant això, em sembla que els alemanys fliparan amb aquest muntatge "futurista" i, per descomptat, no entendran res del Tirant original. No crec que "supere" el bodrio d'Aranda, però no pose les mans al foc per ningú...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...