16 de març 2011

Gran entrevista

Quan estudiava periodisme pensava que aquesta professió era exactament açò que he pogut veure en diferit gràcies a la tecnologia actual (magnífica la nova RTVE a la carta, per cert). L'entrevista d'Ana Pastor a Mahmud Ahmadineyad ens fa creure que un altre periodisme és possible, que encara hi ha espai per a la professionalitat en un món de divinitats i banalitats. Mentre us reserveu mitja horeta per veure sencera l'entrevista, us recomane encaridament aquest breu tast:


"Presidente, los periodistas no sé aquí, pero en España no estamos acostumbrados a responder preguntas, sino a hacerlas." Espere que, com a mínim, després d'escoltar açò a algun dels que mengen del pessebre governamental (tipus els llepaculs de Madrid que xuclen del pot a Canal 9) els caiga la cara de vergonya o, si més no, que no enganyen el personal fent-se passar pel que no són.
Us recomane, també, aquest article de J.E. Tur a L'informatiu, un periodista de raça parlant del periodisme de raça. Per sort, no tots els estudiants de periodisme aspiren a acabar en gabinets de premsa!
Siga com siga, compareu (si teniu el fetge en condicions) l'entrevista d'Ana Pastor a la televisió pública espanyola amb aquest publireportatge laudatori (amb final insultant) en la tele que paguem tots els valencians:


Perquè després diguen que "tots són iguals"...

2 comentaris:

Speaker ha dit...

*no estamos acostumbrados a responder preguntas

Quina manera tan escandalosa de ballar-li l'aigua al conseller, tant els entrevistadors com el presentador...

L'última pregunta s'hauria entés millor si la plantejara així: Oiga, y ahora que ya tenemos el inglés, no cree que es el momento de quitarnos el lastre del valenciano?

Tant de bo això últim que diu el conseller (podia esmentar els 9 milions de catalanoparlants) s'ho creguera...

Tirant al cap ha dit...

Gràcies per la correcció, Josep Lluís, que si no no s'entenia el que comenta Ana Pastor!
I gràcies pel comentari, també.
Salut,
JC

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...