Fa uns dies, Catalunya Ràdio entrevistava Jordi Ferré, director general de 9 Grup Editorial, el segon en llengua catalana per volum de publicacions. 9 Grup Editorial es va crear fa any i mig amb la fusió dels segells Cossetània i Angle, en català; i Cuadrilátero de libros i Lectio Ediciones, en castellà. D'aquesta interessant entrevista (sempre se n'aprén, de Jordi Ferré) destaquem algunes idees:
- Balanç positiu del procés d'unificació de Cossetània i Angle: reducció de despeses d'estructura, obertura a nous camps com l'infantil (aviat recuperaran a Angle la sèrie de Les tres bessones) i nous mercats, com el sudamericà per a les edicions en castellà.
- En breus setmanes tancaran la plataforma Edi.cat. No hi ha massa crítica de lectors disposats a pagar pels continguts que sustenten el negoci en digital (i, per tant, no hi ha negoci possible).
- En aquests moments el més important és resistir.
- El futur editorial passa per trobar l'estructura adequada perquè les empreses, necessàriament més petites, puguen sobreviure.
- L'autoedició genera oportunitats, però també despista els lectors per la dificultat de destriar el que pot resultar interessant.
- És imprescindible i necessari arribar a col·laboracions i aliances amb altres editorials, que poden arribar a un casament. Cal estar obert perquè l'edició en català, que és molt atomitzada, necessita d'aquest tipus d'acords.
Podeu escoltar el podcast íntegre de l'entrevista en aquest enllaç.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada