28 de novembre 2006

Amb Mira per Barcelona (i més!)

Ahir presentàrem Almansa 1707, després de la batalla als mitjans de comunicació de Barcelona. La recepció, com en el cas de València, ha estat immillorable, i la repercussió de l'obra en ràdios i premsa, magnífica. Es nota que hi ha interés pel tema i per la visió divulgadora (i més realista que la historiografia habitual) que en dóna Mira.
Insistisc: és una obra de lectura imprescindible.
Com a novetat al que s'ha dit i es dirà, no puc estar-me de compartir amb els lectors anònims i silenciosos d'aquest bloc un fet singular, extraordinari, revolucionari, transcendental. Fa uns dies ens fèiem ressò ací d'un article de J.J. Pérez Benlloch en què denunciava el silenci a què RTVV ha sotmés Joan Francesc Mira i tants altres escriptors i intel·lectuals valencians al llarg de la seua existència (ara i abans, cal recordar-ho). Un fet que qualificàvem com a "luxe suïcida".
Doncs bé, ací teniu una imatge inèdita, insòlita, de la roda de premsa de València dijous passat:

No, no és cap fotomuntatge. De veritat, jo estava allí, rere el càmera, tan perplex com potser ho està el visitant ocasional d'aquest espai virtual. Desconec si han emés la notícia o no (no seria la primera vegada) o si algun directiu de la cadena ha estat ingressat en urgències per crisi nerviosa en veure les imatges a punt per als Notícies 9. Siga com siga, els més escèptics tindran una ocasió més lluïda: dilluns 18 de desembre, Joan Francesc Mira participarà en el programa "Encontres" de Punt 2.
La batalla d'Almansa es lliura ara en els mitjans audiovisuals. Assistim a l'anhelat contraatac austracista?

3 comentaris:

Vent d Cabylia ha dit...

Xe, això s'avisa... Hi ha algun altre acte preparat a Barcelona?

Tirant al cap ha dit...

Del llibre de Mira no hi ha previstos més actes públics de moment. Més endavant (sense data encara) hi haurà una presentació pública a Xàbia, potser la única.
Però si tens "mono" de presentacions, et convide a venir dilluns que ve, dia 4, a l'estrena mundial de "L'Oracle Imminent". L'acte (ben especial) tindrà lloc a les 19,30 hores a la llibreria Catalònia. Ens hi veurem?

Vent d Cabylia ha dit...

Espere que sí.
La presentació de Mira m'interessava especialment perquè, des de la meua petita aportació, forme part del llibre...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...