22 de desembre 2006

20 anys, moltes gràcies

La celebració dimecres dia 20 a les 20 hores dels 20 anys de Bromera va ser un èxit. Al llarg de la jornada hi va haver una trobada amb mitjans de comunicació, entrevistes per ràdios i, finalment, la gran cita al Palau Robert.
En els dies previs havien confirmat l'assistència més de 150 persones, i hi van venir tots: escriptors que formen part del catàleg de Bromera, d'altres que potser algun dia hi seran o ens agradaria que hi foren; col·legues de l'ofici més competents que competidors; llibreters que s'escaparen per un moment de la feina (moltes gràcies per l'esforç extra!); ensenyants còmplices; lectors fidels i amb afinitats; il·lustradors i traductors amb qui hem tingut el plaer de col·laborar; impressors i enquadernadors que ens ajuden a "fer" els llibres... Molts amics i moltes amigues, alguns dels quals no coneixíem personalment (coses dels nous temps, on tot es gestiona per telèfon o Internet), molta, moltíssima gent que ens estimem de veritat.
Vam seguir el consell del conseller del ram i, lluny del victimisme, tractàrem d'explicar en les diverses intervencions públiques quins són els horitzons que ens marquem, quin és el futur que ens agradaria per a Bromera en aquest panorama de concentracions empresarials i fragmentació creixent de mercat.
A les cotxeres del Palau Robert hi van intervenir Eduard Voltas, que estrenava càrrec de secretari de Cultura amb nosaltres (i jo que no he vist mai en persona la homònima valenciana!); Lluís Pagès, president de l'AELC; i Isabel-Clara Simó, que d'alguna manera va donar veu als autors, vertadera ànima imprescindible per a una editorial.
La premsa escrita ha fet balanç; Vilaweb, com sempre, ha anat més enllà, amb aquest vídeo. Blocaires com Toni Ibàñez o Joan Josep Isern, testimonis de l'esdeveniment, en relaten les seues impressions (moltes gràcies per les vostres paraules!). I jo no sé què afegir. Ens vam sentir molt ben acollits, talment com a casa, que és l'elogi més clar i sincer que se m'ocorre. Gràcies a tots i a totes per la vostra assistència, per la vostra complicitat i pels vostres ànims. Perquè, entre tots, fem més Bromera.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...