19 de desembre 2006

Kale barraka

Ahir vaig entrar en el túnel del temps.
Assitia al lliurament dels Premis Literaris Ciutat de València. L'acte tenia lloc a l'Ajuntament del cap i casal. Es van donar els trofeus, Ascensió Figueres va llegir el seu discurs i, quan començà a parlar Rita Barberà (en castellà, per suposat, però això no importava), s'armà el pollastre. Una trentena de xavals, que tenia a un pam de mi, van començar a escridassar velles consignes que creia oblidades del tipus "no mos fareu catalans" i "visca lo Regne", per acabar demanant la dissolució de l'AVL i lloant la Mare de Déu dels Desemparats, no em pregunteu per què. Una actitud lamentable, censurable, abominable, execrable...
La policia va tardar una eternitat a intervenir (vegeu aquest vídeo que apunta Pixelades; feia ja una estona que els crits havien interromput l'acte i encara tardaren a dissoldre el numeret). I encara hi ha qui es permet comparar l'esquerra valenciana amb Herri Batasuna, quan la violència de carrer, la kale barraka, està just a l'altre extrem!
Han aconseguit el seu objectiu: avui ningú no deia res dels escriptors guardonats (i jo que parlava ací de l'absència de polèmica!), sinó del "altercado". La caverna ha bramat de nou. Les eleccions estan a prop. Ara sí, la precampanya ha començat.
Quin País!

3 comentaris:

Cris ha dit...

Em sembla vergonyós. Entre molts per quès? per què Visca la Mare de Déu? quin país!

Anònim ha dit...

L'estultícia no té fi... de feixistes castellans n'hi haurà sempre, ara, el que cal fer és engegar cadascú a ca-seua!... Per cert, diuen que no els farem catalans, però no blasmen pas que els estan fent castellans, i això palesa de quin coll són; del coll de copes, ors, bastons i espases... tat?

Anònim ha dit...

Fixeu-vos en l'estil d'Anònim. És un policia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...