03 de març 2008

Fórmula 1 per al llibre valencià

Divendres passat, l'AEPV, juntament amb la resta del sector valencià del llibre, denunciava en una nota de premsa que, 20 dies després de presentar el Manifest per l'Increment de les Col·leccions de les Biblioteques Públiques, la consellera de Cultura no s'havia pronunciat en cap sentit.
"Les biblioteques públiques valencianes també tenen prop d'1 milió de socis i 7,4 milions de visitants, com per a ser dignes de rebre inversions milionàries. No tot ha de ser per a competicions esportives."
El sector ja no es mossega la llengua. La situació és greu.
Com que la premsa (alguna premsa) se n'ha fet ressò, aquest dimecres hi haurà reunió, per primera vegada aquesta legislatura. Estarem atents a les promeses.
Deia que el malestar del sector només l'havia recollit una part de la premsa. Una altra destacava la inauguració de la Fira del Llibre Antic i d'Ocasió on, segons diuen, s'hi pot trobar un llibre de Bromera sobre Jaume I escrit en valencià antic. Deu ser aquest. Valencià antic, diu?

2 comentaris:

el llibreter ha dit...

Enhorabona, doncs, als qui ens heu explicat auqest nyap descomunal. Tant de bo que això de les eleccions no provoqui pedaços aigualits.

Sort!

Anònim ha dit...

Per a algunes persones que ja fa anys, lustres o dècades que han abandonat l'ús escrit i oral de la nostra llengua, o que, en la major part dels casos mai n'han fet cap ús, això del valencià sembla un parlar antic, remot de quan els mossàrabs i que per sort, ha estat superat gràcies a la implantació quasi plena del castellà.

Per tant, quan ensopeguen de nou amb el valencià els remet inexorablement a èpoques, per sort de nou, força llunyanes.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...