22 d’abril 2008

Un fenomen que (ací) no arriba

He llegit amb molt d'interés l'article de Montserrat Serra a Vilaweb Lletres: "Escriptors en la trentena, un fenomen literari". Diu així:
"...Coincideixen a les llibreries un nombre significatiu de novetats literàries escrites per joves que volten la trentena. La majoria són veus noves, amb primera novel·la, veus molt variades, una suma d'individualitats, que es poden agrupar per tendències (experimental, realista...) i que, en general, volen arribar a una ampla capa de lectors."
Veig el llistat que complementa la notícia i n'hi ha autors de Nador, de Sa Pobla, de Barcelona, de Sóller, de Girona, de Vic, de Palma i de Sabadell, però cap ni un del País Valencià. I no per omissió de l'autora de l'article (crec jo), sinó perquè, tal i com va apuntar Toni Cucarella ací i comentàrem també en aquest bloc, al sud del cobejat Ebre aquesta renovació no s'està produint. Potser (tinc els dits de les dues mans i els dels peus creuats) abans que acabe l'any trobarem una via d'esperança en aquest sentit... Serà una GRAN notícia, ja ho veureu!!!
Si voleu, demà ens veiem per Barcelona. Feliç Sant Jordi!

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Coses com Empremtes en la neu (Francesc Bononad) no poden considerar-se així saba nova?

Tirant al cap ha dit...

I tant que sí! Moltes gràcies per l'aportació, Andreu.

Joan Roda Rius ha dit...

No et sembla una mica hipòcrita, com a editor, lamentar ara que aquesta renovació no s'està produïnt? En bona part, no hi ha renovació de joves perquè no hi ha editorials que els publiquen. Fins ara, els joves escriptors editorials han sigut un risc editorial. I ara que són promocionats al Principat, és ara, i només ara,que els veieu com una mena d'oportunitat comenrcial. Una miqueta llastimós, no? Vinga va...

Tirant al cap ha dit...

Joan, no veig per què és un comentari hipòcrita. En parlàrem al bloc en agost, quan molts dels autors que s'esmentaven ara en l'article de Vilaweb encara no havien publicat les últimes novetats.
I no em referia al fenomen o a l'absència del fenomen en termes comercials: considere que és una anomalia que no hi haja autors joves que agafen el relleu i complementen el panorama literari. Si d'això en tenim la culpa exclusivament els editors, acceptem-ho, però...

Anònim ha dit...

RENOVELLAR-SE NO SOLS ÉS TORNAR A NOVEL·LAR.

...I què hi ha d'Àngels Gregori? En aquest cas, com en l'anterior -Bononad-, el que potser és el moll d'allò que ens ocupa: renovellar-se no només és novel·lar.

Ara, el que apunta Joan també caldria tenir-ho present. Quan Bromera s''arrisca' per un autor i el 'convida' a presentar-se a un premi subvencionat. Una abraçada.

Anònim ha dit...

No hem de perdre l'esperança! Tard o d'hora eixirà algun/a jhove que ens sorprendrà, no?
I després cald``a que entre tots no li barrem el pas, clar!!!

j.t. ha dit...

per cert, al sud de l'Ebre no comença el País Valencià. aquest comença al sud del Sénia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...