23 de juny 2008

Signatures (efectes secundaris)

Us recomane l'apunt amarg que va publicar Laura Gallego a la seua pàgina web el 13 de juny: les (en el seu cas, tradicionals) cues inacabables de fans amb una pila de llibres per a dedicar causen problemes (sobretot, els pares i les mares dels fans, més que els fans mateixos), i un escriptor (ens recorda Laura) és una persona, "no una màquina d'estampar firmes".
"Que tenga que venir a buscarme la gente de seguridad a las dos y media, porque había quien amenazaba con seguirme hasta el lugar de la comida para obligarme a firmarles el libro; que haya quien amenace con denunciarnos por la sola razón de que cerramos el stand cuando lo ordena la normativa; que haya quien, en definitiva, monte bronca, proteste, insulte y muestre una total falta de respeto hacia la gente de la cola, hacia la gente del stand o hacia mí misma, porque sí; que mi editor tenga que aguantar que un padre le suelte "que te den", así, porque sí, y que, en suma, haya quien piense que tengo la obligación de firmar a todo el mundo, de quedarme sin comer o incluso sin dormir para que nadie se vaya sin firma, y que luego encima no se queden satisfechos con la dedicatoria... es más de lo que puedo tolerar, lo siento mucho.
Diu que no tornarà a la Feria de Madrid. Normal...

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Això demostra que ella s'ho busca. Ella i els que com ella confonen la literatura amb el mercat de Calaf. ¿Quina necessitat té d'anar a fer de mico de fira? Al cap i la fi, els compradors compren un producte, no literatura, i volen que els passin el descompte, que és la signatura.

Anònim ha dit...

Home, que ella es busque que la insulten és un poc agosarat, no creus? Fa literatura infantil i juvenil i té un fenomen de fans que ja voldrien molts altres, i si els fans és a dir lectors l'admiren i volen la dedicatòria doncs tampoc és tan greu no? Jo també l'entenc i fa pena pensar que hi ha qui té tan poca educació i pensa que un escriptor és com un xarcuter.

El llegidor pecador ha dit...

Normal? No tornar a signar a la Feria, aixó és normal?
Així guanyen els que criden més, els que insulten; finalment, els anormals.

Tirant al cap ha dit...

Potser tens raó, llegidor pecador, i no és normal no tornar-hi, però...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...