07 de novembre 2009

La lectura en la societat del coneixement

lAquests són alguns dels blocs de què parlarem aquest matí de dissabte en la tercera edició del Curs Fomentar la Lectura en la Societat del Coneixement, que impulsa la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura:

5 comentaris:

Unknown ha dit...

Tenia jo raó al meu post recent sobre la teua entrevista: la immediatesa del pregunta-resposta a voltes ens porta a certes categoritzacions. M'empasse, doncs, algunes sospites i celebre la teua pedagogia per partida doble. Salutacions.

Tirant al cap ha dit...

Hola, Josep!
Ostres, em sent aclaparat pel debat que ha causat al teu bloc l'entrevista del Levante que reproduïa en l'apunt anterior.
Em sap greu per les categoritzacions que vesse en l'entrevista. Mai (aquesta categorització, sí, conscient) no les hauria posat en un escrit elaborat amb calma. Segurament les diria, però em permet rectificar ara: retire els adverbis "polèmics".
Ara també rectificaria una declaració que sí que recorde haver fet en aquell moment i que hauria d'haver retirat, matisat o canviat (disculpeu, però tampoc no estic acostumat a les entrevistes, què hi farem!). És aquella pregunta retòrica que faig sobre qui escriuria sense una recompensa econòmica. Té molta raó un dels comentaris del teu apunt: si fóra per diners, només escriurien en català quatre gats. Més que diners, el que necessiten els autors en català són lectors, molt especialment al País Valencià. Si aquests lectors arriben per la via tradicional, per les edicions digitals o gràcies als blocs, el temps ho dirà.

Tirant al cap ha dit...

Ah! I gràcies pel que comentes de la pedagogia. El mèrit no és en absolut meu (jo només hi he fet una petita intervenció de 45 minuts): aquest curs de la Fundació Bromera és un èxit any rere any, amb una quarentena d'alumnes de tot al País matriculats enguany i llista d'espera per a pròximes convocatòries. Afortunadament, el món digital i les possibilitats de foment lector mitjançant la xarxa són un tema que interessa llibreters, bibliotecaris, mestres, estudiants i lectors en general.

Darabuc ha dit...

M'alegra ser d'alguna utilitat.

Cordialment,

Gonzalo

Tirant al cap ha dit...

De molta utilitat, Gonzalo! El teu bloc és un referent inexcusable per seguir l'actualitat de la LIJ en la nostra llengua.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...