20 de novembre 2013

Ciutat literària i dels clàssics


Aquesta tardor de premis al País Valencià té la cita més veterana a la capital de la Safor. Aquest divendres coneixerem els guanyadors dels premis Joanot Martorell de narrativa i Ausiàs March de poesia, que celebren les edicions número 35 i 51, respectivament. El mateix divendres ja es podran veure i adquirir els llibres físicament, atés que el jurat es va reunir aquest estiu i durant les últimes setmanes el Grup 62 ha treballat amb la màxima discreció per tenir-los ja a punt i aprofitar perquè la difusió del nom dels guanyadors es puga traslladar d'immediat en vendes a les llibreries. Una estratègia ben oportuna en els temps de volatilitat mediàtica que corren.
Però el programa dels Premis Literaris Ciutat de Gandia fa dies que es va posar en marxa amb un cicle literari i gastronòmic que ret homenatge a Joan Roís de Corella. 
Aquesta vesprada, a les 19,30h, gaudirem a la casa de la cultura Marqués González de Quirós de la conferència "Literatura i traducció: els clàssics que han fet Europa", a càrrec de Joan Francesc Mira. Una sessió que promet ser extraordinàriament interessant i que coincideix amb l'aniversari de la primera edició, el 1490, del Tirant lo Blanc de Joanot Martorell. Una data que celebrem a la xarxa compartint fragments de llibres i lectures en valencià, amb l'etiqueta #TirantDeLlibres. Una bona ocasió per recomanar, per exemple, l'últim llibre de Joan Francesc Mira: El tramvia groc.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...