10 de gener 2008

Àgora

Hem parlat en altres apunts d'aquest bloc sobre la distribució de llibres, la baula més desconeguda del món del llibre i, alhora, una de les més importants perquè els lectors puguen trobar els llibres o aconseguir-los amb rapidesa.
Avui ens despertem amb la confirmació d'una notícia llargament anunciada: la creació de la nova distribuïdora del llibre en català Àgora, que gestionarà els fons del Grup 62, Enciclopèdia Catalana i (sorpresa) Ara Llibres, entre altres. Un nou episodi en el procés de concentració. No serà l'últim.
Ací teniu la notícia a Cultura21. Als mitjans tradicionals no he trobat res...

8 comentaris:

subal ha dit...

A veure què passa amb Arc... Potser ara és un bon moment per volacr-se amb les editorials que s'han mantingut fidels a ells, editorials petites de les que costa molt, massa, trobar llibres a les llibreries...

Anònim ha dit...

Ho tens també a El País:
La 'división' de Enlace agita la distribución del libro
http://www.elpais.com/articulo/cataluna/division/Enlace/agita/distribucion/libro/elpepuespcat/20080110elpcat_22/Tes

Tirant al cap ha dit...

A veure, amic Subal, a veure...
Tens tota la raó, Sílvia, recomanem també l'article de Carles Geli a El País, en què apunta la possibilitat que aquesta nova distribuïdora puga ser "la espoleta de un movimiento general en el sector". I atenció a les últimes línies, on el Departament de Cultura no descarta "actuar" en el tema de la distribució. Què vol dir "actuar"? Temps al temps...

subal ha dit...

No he llegit el País d'avui... Escolti, amic Tirant... què vol insinuar amb aquest "actuar" del Dep de cultura? ...que potser detecten un excés de monopoli? No sé, eh, pregunto, em descobreixo absolutament ignorant en aquest tema...

Propaganda: avui, a València, en Francesc Bononad presenta el seu llibre a L'octubre, de València. Jo no hi seré, però m'agradaria poder-lo convidar.

el llibreter ha dit...

La sorpresa, per a mi almenys, no és que Ara Llibres es "mantingui" a Àgora (al cap i a la fi, és la part en català d'Enlace més la part en català de la resta del Grup 62 i alguna cosa més) sinó que s'hi incorpori la divisió de llibreries de Digec, amb el llibre de text i tot! Fa uns mesos no estava pas tan clar.

Arc de Berà s'ha quedat amb la distribució de les Publicacions de la Universitat de Barcelona. De fet, ara no podem demanar-ne res perquè estan de trasllat.

Salutacions cordials.

Tirant al cap ha dit...

Amic Subal, em sembla que els trets del Departament no van per aquest cantó, però potser els qui s'haurien d'explicar són ells. Pel que fa a la presentació, em resultava impossible, però compta que el senyor Bononad està acomodat a la meua tauleta de nit des de fa uns dies. Hi fullege fotos, hi llig fragments. Fa companyia. (Per cert, em va costar de trobar! Al remat, me'l regalaren. Agraït estic.)
Gràcies per l'enllaç, Llibreter. Continue pensant, però, que resulta estrany que el Grup 62 controle la distribució de qui vol ser el seu competidor. No sé, de coses més rares s'han vist (i en veurem), és cert.

El llegidor pecador ha dit...

Fa temps que corre el rumor de que el Departament vol muntar una distribuïdora pròpia potent pel llibre en català. S´han posat en contacte amb diferents editorials nostrades però no sé res més concret.

Anònim ha dit...

Interessant la informació del llegidor pecador. volem llum i taquígrafs!
Pep

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...