30 de maig 2006

Llegir en valencià


Els diaris Levante-EMV i El Mundo inicien aquest dijous dia 1 de juny la campanya "Llegir en valencià" amb tres objectius principals: fomentar la lectura, promoure el valencià i difondre alguns dels principals escriptors i il·lustradors de l’actualitat. La campanya consta de 32 llibres (16 diferents en cada diari), per a adults i per a infants, i de 32 fitxes amb idees per animar a llegir. Una trentena de televisions i ràdios, a més del Grup RTVV, faran difusió d'aquests objectius mitjançant publicitats i informacions.
Estic plenament d'acord amb Pedro Muelas, director de Levante-EMV, qui en l'acte de presentació de la campanya celebrat ahir a la Biblioteca Valenciana davant de 150 personalitats, va afirmar que aquesta iniciativa marcarà un abans i un després en el foment de la lectura en valencià. El nombre i qualitat de les entitats implicades fa augurar el millor.
La campanya està impulsada la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura i compta amb l'adhesió d'organismes, entitats i associacions molt diverses des del punt de vista ideològic: la Generalitat Valenciana; el Ministeri de Cultura; Bancaixa; l'Acadèmia Valenciana de la Llengua; les universitats valencianes; els partits polítics PP, PSPV, EU i Bloc; la Federació Escola Valenciana; el Consell Valencià de Cultura; les patronals CEV i CIERVAL; els sindicats STEPV, CCOOPV i UGTPV; l'Associació de Bibliotecaris Valencians; el Gremi de Llibrers de Castelló... Una unanimitat difícil de veure en aquestes terres.
Una molt bona notícia que mereix una bona acollida.

3 comentaris:

Tirant al cap ha dit...

I encara cal afegir una nova adhesió d'última hora: la de l'Associació Professional d'Il·lustradors de València (www.apiv.com).

Begonya Mezquita ha dit...

Creus que això canviarà en res la realitat "cultural" que vivim en aquest país de PAPA i ASFALT? Salut.

Tirant al cap ha dit...

Potser tens raó, Begonya, i em pot més el desig que la dura realitat. És possible que aquesta campanya no siga més trascendent que la Vajilla japonesa o els DVD dels Fraggle Rock. En tot cas, no hi ha dubte que en un dia en què el Levante dedica 4 pàgines al "Luto por la chipionera", és quasi un miracle que s'hi incloga també una publicitat, un article d'opinió i una notícia sobre l'inici de la campanya i una ressenya (en valencià!) del primer llibre.
Tot és començar...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...