31 de maig 2006

Premi per a Paul Auster


Els paulausterians estem d'enhorabona: hui s'ha fet pública la concessió a l'escriptor nordamericà del Premi Príncep d'Astúries de les Lletres per "la renovació literària que ha realitzat en unir el millor de les tradicions nordamericana i europea, innovar el relat cinematogràfic i incorporar a la literatura algunes de les seues aportacions". Però no acaben ací les bones notícies al voltant de Paul Auster: l'anunci del guardó l'ha rebut mentre rodava a Portugal La vida interior de Martin Frost, una pel·lícula basada en un relat inclòs en El llibre de les il·lusions, una novel·la que guarde en la memòria com el més preuat dels tresors.
Entre els finalistes, segons informa El País, hi havia altres autors de referència per a mi, com ara Philip Roth, Amos Oz o Cees Nooteboom.
En la nota de premsa oficial, l'organització hi destaca la capacitat d'Auster per crear "un univers literari al voltant de l'atzar i la recerca de la identitat, en el qual realitat i fantasia envaeixen els espais quotidians de l'home". Un univers del qual em sent ciutadà.
Demà mateix (per fi!) començaré la immersió en Bogeries de Brooklyn, una lectura que he anat ajornant inevitablement i molt al meu pesar durant les últimes setmanes. Serà com un petit i segur que gratificant homenatge personal.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hallo I absolutely adore your site. You have beautiful graphics I have ever seen.
»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...