19 d’octubre 2006

Batalles del tripartit (editorial)

Aparentment, Enciclopèdia ha guanyat la primera batalla en el tripartit editorial: esbombar les diferències sobre el model de gestió del nou Grup 62 han donat resultat. Al final, sembla que hi haurà una direcció editorial mancomunada, amb representació dels tres principals socis. El País ja apunta noms: Xavier Folch (pare d’Ernest i exdirector del Llull) per part de 62; Miquel Alzueta en nom de Columna; i Jesús Giralt en representació d’Enciclopèdia.

Qui abandona és Ernest Folch, figura que Lara considerava essencial en el nou projecte, i que molt probablement ho hauria estat. Ernest s’arrisca i aposta per implicar-se a fons en l’emergent Grup Cultura 03, del qual ja n’hem parlat en aquest bloc. La premsa va plena de comentaris, i això ens dóna una idea aproximada de la transcendència del(s) fet(s). Diuen que 03 invertirà un milió d’euros en 2007 només en l’editorial i 4’5 milions en la versió catalana per a Barcelona de la revista Time Out. Poca broma.

Oriol Soler, capità d’aquest grup cooperatiu, dóna la benvinguda en el seu bloc a Ernest i informa dels importants reptes que es plantegen de cara al futur. L’objectiu és esdevenir amb els anys líder de l’edició en català. Amb el permís d’RBA, és clar.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...