29 de gener 2007

Ni un euro per a llibres

Tots sabem que els valencians anem sobrats d'ajudes a l'edició, programes fabulosos de foment de la lectura i fons bibliotecaris. La inversió en aquest camp és constant i fins i tot diríem que excessiva. És per això que la Conselleria de Cultura ha decidit deixar perdre els diners que el govern central (sí, el mateix que denuncien que sistemàticament maltracta "la Comunitat", que ens nega l'aigua i que no inverteix ací) havia promés en compra de llibres dins del Pla Extraordinari de Dotació Bibliogràfica 2006.
El Pla preveia 1 milió d'euros del govern central, sempre que l'administració autonòmica en posara un altre de la seua butxaca. Per tant, com que la Conselleria no compleix el pacte, els 2 milions es perden en el llimb. Ho ha denunciat avui la PYMEV en nom dels seus associats, el Gremi de Llibrers, l'Associació d'Editors del País Valencià i l'Associació Valenciana de Distribuïdors de Llibres. Vegeu la nota íntegra ací.
I la PYMEV fa una pregunta molt oportuna: i què passarà amb el conveni de 2007? El sector del llibre valencià i els usuaris de les biblioteques poden permetre que es perden un total de 6 milions d'euros?
Vergonyós i intolerable.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Serà curiós escoltar l'argument que aquesta vegada usaran com a maniobra de despiste. Però, per altra banda, no em direu que us estranya l'abandó que fan de la cultura. I això que estem en pre-campanya! Ara el que cal és donar la màxima difussió a la notícia, no pel que té de novetat, sinó de confirmació d'una política cultural.

L'HOME DEL CARRER

Anònim ha dit...

Ja ho diu la dita "Més llibres, més lliures", i aquesta gent ens vol submisos.

Anònim ha dit...

La notícia ha estat publicada al ÉL PAÍS:
http://www.elpais.com/articulo/Comunidad/Valenciana/Todo/sector/libro/pide/millones/ayudas/bibliotecas/elpepuespval/20070130elpval_16/Tes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...