19 de gener 2007

Institucions blocaires

Hem parlat ací de la Generació blocaire i del Poder blocaire, però a partir d'ara sembla que haurem de parlar també de les "Institucions blocaires". Jaume Subirana, que manté el bloc Flux, ha deixat el testimoni de la direcció de la Institució de les Lletres Catalanes al crític i professor Oriol Izquierdo, que va obrir fa ja un parell d'anys el bloc personal Oi?
És només una feliç coincidència o forma part d'una complexa trama silenciosa dels blocaires per fer-se a poc a poc amb el poder? Siga com siga, és evident que el nou govern català es mostra ben actiu amb les noves tecnologies. Potser, com ens recorda Gamoia, ens haurem de posar les piles... ja!

2 comentaris:

Vent d Cabylia ha dit...

Per cert, deixant de banda que eres un insensat i un traïdor deixant al descobert la nostra estratègia bloguera per conquerir el món, què et sembla el que, segons l'Avui, va dir Izquierdo el gener de 2006: li provocaria una "satisfacció inenarrable" que algun editor retrobés la consciència de la importància cultural de la seva activitat.

Tan malament està la qüestió? No t'indigna una mica sentir això? O és la trista realitat -obligada- del món editorial?

Tirant al cap ha dit...

Entenc les paraules d'Izquierdo i, en el context en què van ser pronunciades (en parlarem més els pròxims dies de l'Anatomia...), imagine que tenien una clara intenció provocadora.
Tot i el risc que comporta sempre la generalització, jo també crec que, en general, s'està perdent la motivació cultural dels editors. No cal tornar als salvapàtries, que tampoc els necessitem, però sí que es troba a faltar en moltes editorials (cada vegada més, sobretot quan hi ha canvis accionarials forts, només cal pensar què era abans i què és ara La Magrana) una certa funció social/cultural inherent a l'essència del món editorial. És clar que ens calen empreses fortes, allò que ara en diem "indústria editorial" pròpia, però, per favor, no ens desarrelem, no perdem els orígens.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...