28 de gener 2007

Setmana Internacional dedicada a la LIJ

Ahir es va inaugurar a Barcelona la Setmana Internacional del Llibre Infantil i Juvenil sota el lema "Llegir ens porta lluny". Fins el 4 de febrer, se succeiran al CCCB nombrosos tallers professionals, taules redones, simposis editorials i visites guiades. Hi haurà presència valenciana mitjançant l'exposició de llibres de les editorials que s'hi han volgut afegir i la intervenció, dissabte 3 de febrer, de Pasqual Alapont en una taula redona al costat d'Emili Teixidor, Gemma Lienas i M. Carme Roca.
Al fil d'aquesta Setmana, que vol contribuir a difondre i prestigiar la LIJ, ens fem ressò d'una campanya que va en aquesta mateixa direcció, en denunciar l'ínfima qualitat de la nova col·lecció infantil d'El País, "Mis primeros clásicos". Ací en teniu un tast de l'escrit:

"Por el mismo precio de la simplificación literaria obtenemos también una aberración en la ilustración. Si parece imprescindible que para que un libro infantil sea tal debe llevar dibujitos, ahí van, acompañando al resumen. Sin ningún fin estético, sin ningún afán de belleza, se entrega a los niños un conjunto de ilustraciones estereotipadas, tópicas y casposas; pero, eso sí, en un formato de libro y bajo el epígrafe de “mis primeros clásicos” que resulta incuestionable."
I jo no puc deixar de pensar que precisament aquestes pèsimes publicacions de "productes" no fan sinó prestigiar les publicacions bones de les editorials professional que vertaderament creuen en la importància de la LIJ com un BÉ CULTURAL. Llàstima, però, dels infants que només coneixeran aquest tipus de (insistisc) "productes".

1 comentari:

Lletra ha dit...

M'interessava llegir el programa per tal de veure de què anaven els tirs. Doncs bé. Després, de mirar i remirar, he tingut la santa paciència de comptabilitzar el llistat d'autors/il·lustradors i la seua procedència.
D'Alemanya, 4
D'Àustria, 2
D'Anglaterra, 2
De França, 1
De Portugal, 1
De la República de Benín, 1
De Suïssa, 1
D'Argentina, 1
Dels Països Catalans?
Del Principat, 18
Del País Valencià, 1
De les Illes, 0
Cal aclarir que els representants nascuts a la República de Benín i Argentina viuen, des de fa molt temps, a Barcelona.
Sobren comentaris sobre allò de la representació dels Països Catalans, no?

Lletra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...