01 de gener 2007

Resum de 2006

Dediquem aquest apunt inaugural de 2007 a fer memòria d’alguns dels articles que hem publicat en aquest bloc al llarg de 2006, primer any de vida de Tirant al cap.
Des que hi vaig enllaçar amb el comptador, aquests són alguns dels apunts més visitats:

  1. Amb Mira per Barcelona (i més!)
  2. Kale barraka
  3. El llibre negre
  4. L'Avui d'avui
  5. Presència valenciana a Frankfurt

Tal i com acostuma a fer J.J. Isern, m'agradaria recordar-ne també alguns altres perquè no caiguen definitivament en l'oblit. Podrien ser, per raons sentimentals (que tractaré d'explicar), aquests 8, un per cada mes tirant als caps dels lectors silenciosos d'aquest bloc:

Maig: Llegir en valencià, pel que va significar aquesta campanya de la Fundació Bromera per difondre una bona part dels principals escriptors valencians en actiu. Més apunts sobre la iniciativa ací.

Juny: Home sense nom (II), pel gran afecte que sent per Suso de Toro i la seua obra, de la qual hem parlat abastament ací.

Juliol: Encontre sobre l'edició, perquè l'experiència a Santander va ser molt gratificant i enriquidora i, a més, va arribar envoltada d'unes petites vacances inoblidables.

Agost: Units per la butxaca, perquè en aquest bloc, a banda de tafaneries editorials (n'hem contat tantes com hem pogut), també hem llançat algunes propostes de futur.

Setembre: Amb Banville per Barcelona, perquè és el testimoni d'una jornada excepcional.

Octubre: El Grup 62, sota la direcció de Planeta, perquè n'hem parlat molt de la "remodelació accionarial" de 62 i de les conseqüències que pot tenir per a la nostra cultura.

Novembre: 20 anys de llibre, perquè la celebració del vinté aniversari de Bromera ha estat una experiència fabulosa.

Desembre: Cavar un pou amb una agulla, perquè l'amarga confessió de Toni Cucarella és simptomàtica i ens hauria de fer reflexionar a tots un poc més del que ho hem fet fins el moment: pot la nostra literatura prescindir dels escriptors valencians?

Però per damunt de tot, molt per damunt de tot això, hi ha aquest apunt, que ha omplit la meua vida de goig i felicitat.

Bon any 2007!!!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon any, company! Continua "tirant als caps"

Anònim ha dit...

Enhorabona per aquest primer any a la blogosfera.

Darabuc ha dit...

Felicitats! Com a nota crítica, et diré que en el teu resum trobo a faltar, per bé o per mal, alguna nota sobre literatura infantil i juvenil. O bé en tenim de bona, i no la podem ometre, o bé no en tenim, i aleshores no hauríem d'ometre el problema. Felicitats també (i en cert sentit, no "també", sino "sobre tot") per en Marc.

Tirant al cap ha dit...

Potser tens raó, Darabuc, no hi ha cap referència explícita a la LIJ en el resum, però pensa que hem destacat només 8 apunts (a banda dels 5 més visitats) d'un total de 158. No obstant, la campanya "Llegir en valencià" tenia un component essencial en literatura infantil.
N'hem parlat ababastant de LIJ en aquest bloc, sobretot en els últims dos mesos, arran de la merescuda recriminació d'un usuari anònim en aquest apunt.
Gràcies, no obstant, per la teua observació. De veritat que els vostres comentaris són sempre ben rebuts. No hem de perdre mai la capacitat crítica i l'autocrítica!

Tirant al cap ha dit...

Abans que em feu l'observació, rectifique: "ababastant" no és una paraula nova (tot i que sona bé, no?). Volia dir "bastant" o "abastament", no tot alhora...

Darabuc ha dit...

Gràcies per la teva resposta. Sé de blocs que estan eliminant l'opció de comentaris, per cert gamberrisme; però personalment no sé entendre un quadern de l'estil si no és com a espai de diàleg. Sense crítica (sana, ben entesa, constructiva, però crítica) això quedaria reduït a una trista "melicosfera"...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...