14 de febrer 2008

'Reality Book'

La setmana passada a València i avui, a Barcelona, hem estat de tournée amb Andreu Martín per promoure als mitjans de comunicació la seua última novel·la, la més que recomanable De tot cor, premi Alfons el Magnànim, com bé sabeu.
Apassionat del vi rosat (és l'únic al món?), es considera un poc freaky perquè darrerament escriu a l'autobús: s'hi munta, s'hi asseu, obri la llibreteta i comença a prendre notes, a bastir idees, a parir diàlegs. Avui, els més atents l'hauran pogut veure en un banquet del passeig de Gràcia fent això mateix: escriure aprofitant uns minuts lliures abans del dinar.
D'entre les coses que ha dit aquests dies, m'ha agradat especialment la confessió que ha escrit De tot cor per indignació amb un món, el de la premsa del cor, tan frívol que és capaç d'arribar al punt de la inhumanitat. Com quan determinats programes conviden un agressor (el de la immigrant del metro de Barcelona, per exemple) i no només li donen publicitat, sinó que fins i tot li paguen. I puja l'audiència!
Andreu ha fet art (literari) del fem, i això té molt de mèrit. Hem comentat amb els periodistes la campanya de llançament, de la que forma part la revista fictícia De tot cor sobre la mort de Tiaguín Moltó, l'eix central de la novel·la. I hem comentat també, per descomptat, la pàgina web especial del llibre i ens hem maravellat de com d'infreqüent és, a casa nostra, aquesta pràctica, tan extesa i habitual en altres països. Els editors hem de posar-nos les piles. També els autors. Andreu fa el que pot, com ara aquest tràiler que ha penjat al You Tube. Freaky, eh?

Actualització 15/2/08: comentaris a Vilaweb Lletres i l'ABC.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Una campanya de promoció molt interessant i imaginativa! Ja ens parlaràs dels resultats, però tot plegat té els ingredients per esdevenir un èxit.
(Us recomano el vi rosat fet amb trepat -sense m entre l'e i la p-, un raïm que només es troba a la Conca de Barberà)

Francesc

elisabet ha dit...

he estat tafanejant per aquí des que ens vas passar l'adreça al diploma de cultura, lectura i literatura... És una pàgina molt interessant! Salutacions.

Anònim ha dit...

Dis-li velocitat, dis-li eficàcia, dis-li que tios més grans, però siga com siga a Tirant a Fotre (http://tirantafotre.blogspot.com/)ja podeu gaudir de la Crònica i la Paracrònica del IV Encontre d'Escriptors i Escriptores de la Ribera celebrada ahir a Llombai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...