02 d’agost 2013

Gabinet Virtual de Lectura La Central-UOC







Ara que tothom està de vacances, xalant, és el moment de fer una petita confessió als qui encara teniu un ull a la xarxa: enguany no tanquem la paradeta. Aquest estiu ens quedem de guàrdia. Podeu deixar-hi els nens. Hem viscut uns mesos moguts, i tenim per davant una tardor plena d'acció i, sobretot, de reptes engrescadors. Cal preparar i estar preparat per a noves gestes.
Em fa molta il·lusió avançar ja ací una de les iniciatives en les que participaré a partir d'octubre: el Gabinet Virtual de Lectura La Central-UOC, que forma part d'un projecte més ampli anomenat "Scriptorium UOC". Des del Gabinet pretenem traslladar a la xarxa el plaer de llegir i de compartir lectures, amb llibertat horària i a partir d'una tria de grans textos elaborada per la llibretera de La Central Marta Ramoneda. L'equip més visible del Gabinet el completen Toni Sala, Carlota Torrents i Jaume Subirana, que n'és el director. Una companyia excel·lent!!
El curs, que té una certificació de 3 crèdits ECTS, es realitzarà en dos grups: un en castellà i un altre en català. Jo moderaré el primer. Així, durant 15 setmanes (fins gener), llegirem i comentarem cinc títols de narrativa contemporània vertaderament abellidors: Cuentos rusos, de Francesc Serés; Sunset Park, de Paul Auster; Mi querida vida, d’Alice Munro; Limonov, d’Emmanuel Carrère i Soy un gato, de Natsume Soseki.
La matrícula al Gabinet inclou la recepció de tots aquests llibres en format digital, així com un material de presentació de les lectures i la participació en el debat virtual amb alguns convidats especials (autors, editors, crítics, traductors).
En aquest enllaç hi trobaràs més dades.
Comencem el 15 d'octubre... T'hi apuntes?
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...