12 de febrer 2007

La 'fireta'

On van a parar tots aquells llibres que les editorials envien a periodistes i crítics i que (en són majoria) mai no apareixen ressenyats enlloc? Eva Piquer ens en fa una crònica desacomplexada:

"De febrer a abril, als periodistes culturals se’ns gira una feinada. El primer pas és aconseguir respirar sota la muntanya d’exemplars que ens roben l’oxigen. El segon, fer una ullada als llibres rebuts i decidir (mig per intuïció, mig per ofici) si n’hem de parlar molt, poc o gens. Per raons d’espai, només un de cada vint llibres serà citat a les pàgines de cultura del diari. Els altres aniran directament a “la fireta”, que és com en diem de posar les piles de volums descartats damunt una taula i convidar els companys de la redacció a abocar-s’hi, a veure què hi troben."

6 comentaris:

Anònim ha dit...

És exactament una crònica de fireta. El gènere preferit de la senyora Piquer.

Anònim ha dit...

Doncs molt millor que no que els llencin!

Anònim ha dit...

elvira, no els llencen, no. O bé els agafen tal i com s'explica a l'article... o bé fan un sobresou venent-los a les llibreries de vell.

El llegidor pecador ha dit...

Camel, has fet diana!
Quina llàstima que l´Eva no en parli d´aquestes vendes. Sempre ens quedem sense la part més interessant.

el llibreter ha dit...

Doncs sí que ha fet la diana, sí. Abans hi havia el costum d'imprimir allò tan elegant d'exemplar de cortesia. Alguna editorial encara ho fa, però deu encarir un cèntims els llibre.

Salutacions cordials

Tirant al cap ha dit...

Tampoc matem el missatger: el fet que l'article l'haja fet una cronista desacomplexada és pura anècdota, allò que importa en realitat és el relat del destí que els espera a 19 de cada 20 llibres que els editors envien als mitjans de comunicació. Potser, pel bé de l'ecosistema, podríem trobar altres fórmules de promoció/informació.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...