09 de febrer 2007

Profecies

En la sessió d'Anatomia vaig fer un parell o tres de profecies segures, cantades. Davant la imminència de les eleccions, una era aquesta:
"De nou, els partits amb opció de govern parlaran de la gratuïtat del llibre de text, i diguen el que diguen, estaran pensant igualment en el sistema de préstec o reutilització, tan perjudicial per al sector, i no en el xec-llibre, car és molt més barat comprar un llibre per a l’escola cada 4 o 5 anys que proporcionar-ne un anual a cada alumne."
Em sap greu haver-la encertada. L'AEPV ja ha encés els llums d'alarma. El comunicat que ha elaborat avui d'urgència és ben explícit:
"Distribuir gratuïtament els llibres de text a tots els alumnes de l'educació obligatòria és una lloable ambició que segur que contribuirà a millorar la igualtat d'oportunitats dels ciutadans però, pel seu important abast econòmic, reclama d'una ferma voluntat i decisió inversora del govern que l'aplique. No siga que, per falta de convicció i amb l'excusa de la falta dels recursos, als polítics de torn els done per pensar en fórmules com el préstec de llibres usats: pseudogratuïtat dels llibres de text, que no és una altra cosa que recuperar procediments de temps d'escassesa i de misèria, a més de socialment injust i discriminatori."
En definitiva, SÍ a la gratuïtat mitjançant el xec-llibre, NO al sistema de reutilització.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...