08 de febrer 2007

Rita erudita

Vivim en el país dels filòlegs. Tothom en sap i n'opina, dels orígens i llinatge de la nostra llengua. Ha estat, durant les últimes dècades, el tema estrella en les barres de bar valencianes (amb el permís de l'última incorporació: "l'aiguaquemosfurtenelscatalans").
Les eleccions ja estan a prop, i ahir Rita Barberà va abandonar per un moment la lectura per eixir al carrer a inaugurar una biblioteca al barri de Russafa. Això, que d'entrada ja podria ser notícia de primera pàgina, es va veure eclipsat per unes paraules de l'alcaldessa en defensa de la seua estimada (i impracticada) "llengua valenciana". Després de llegir (!) uns versos (!!) en valencià (!!!!!) en "honor" a Al-Russafí, el poeta àrab que dóna nom a aquesta nova biblioteca, Rita va dir:
“Cuando no había llegado Jaime I, fijaos como escribía y hablaba Al-Russafí. Hablaba de poemas dedicados a Valencia y no había llegado Jaime I. Y así hablábamos los valencianos.”
I es va quedar tan ampla. Ja ho diu la dita: "abans moros que catalans!"
Més dades (de tots els colors) ací, ací i ací.

País...

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Ací també en parlen:

http://www.valenciahui.com/opinion/baltasarbueno.php/2007/02/08/el_psoe_se_cachondea_de_las_jarchas

Salut

Âme Noire ha dit...

Sense comentaris... (paradoxalment, jajaja)

Âme Noire

Anònim ha dit...

Senyor! I pensar que tinc una gosseta anomenada RITA! Que fort, pobreta meua!

L'HOME DEL CARRER

Lletra ha dit...

Sí, sí. I els asteques parlaven en castellà abans d'arribar Cortés i la seua patuleia. Heus ací un fragment: aste qui hemos yegau. De les dues primeres paraules (aste qui) deriva el nom d'asteques. Informeu Rita, per si de cas ha d'inaugurar alguna altra biblioteca i necessita alguna altra animalada.

Anònim ha dit...

visèkimé:
Per aprofundir més en les paraules de Lletra (com es nota que és tot un especialista en cultures precolombines)una transcripció del diàleg entre dos caps tribals (el maia l l'inca) davant la imminent arribada de a "troupe" de Colón:
- mayamao el Pinzón que ya sa cercan.
- incapaces seran davernos avisao.
Hala! a veure com la RAE justifica aquesta aportació, que contacten amb Rita.

Anònim ha dit...

Subirana ha postejat: http://jaumesubirana.blogspot.com/2007/02/ritu-barbera-si-la-infantesa-de-molts.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...