05 de març 2007

Pitjor, impossible

Ho denunciàrem ja ací quan el sector del llibre valencià al complet va encendre els llums d'alarma per la pèrdua dels 2 milions d'euros de dotació bibliotecària que hauria d'haver invertit la Generalitat Valenciana en 2006. Tard i a deshora, el Consell diu que estudia fórmules per modificar el pressupost d'enguany i poder recuperar aquells diners, la meitat dels quals ja ha avançat el govern central, el qual podria demanar que li foren retornats. El desastre seria total.
Ara, el problema s'agreuja amb el conveni de 2007, que contempla que el govern central aporte 2 milions d'euros i la Generalitat, uns altres 2. Fet i fet, el sector està pendent que el Consell pose la seua part i s'invertisquen un total de 6 milions d'euros, vitals per a les nostres esquifides biblioteques.

Però, com més va, pitjor. El pla global de foment de la lectura impulsat pel govern central, segons informa avui Levante-EMV, tindrà una inversió al País Valencià de 80 milions d'euros en el període 2007-2014, finançats a mitges per les dues administracions, l'estatal i l'autonòmica. Així doncs, si no hi ha diners per al milió d'euros que es deu de 2006, si el pressupost tampoc contempla els 2 milions de 2007... vostés veuran com arribarem a 2014!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquesta sequera encara és més severa i més llarga que l'altra. El pitjor de tot és que tampoc se soluciona amb cap transvassament.

Anònim ha dit...

Si fora a l'inrevés ja haurien clamat gallines i tot, pobre de ZP com se li passe un pagament d'alguna cosa!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...