10 de març 2007

Veïnatges

"No hi ha res que m'agrade més que agafar dos o tres números recents de revistes culturals, retirar-me al meu estudi i començar a llegir."

M'identifique amb les paraules d'Orhan Pamuk en l'article "Veïnatges", reproduït a l'últim número de la revista L'espill, que una vegada més he de recomanar encaridament. En el text, traduït per Gustau Muñoz, Pamuk ens parla de les revistes culturals com uns mitjans que haurien de permetre "una comunicació molt més intensa amb altres cultures, amb l'entorn cultural i la cultura a la qual pertanyen i a la qual s'adrecen". I ho fa precisament en un número el tema central del qual és un clàssic en el nostre àmbit: "Anticatalanisme i catalanofòbia".
Entre altres, hi trobem un article de Francesc Viadel titulat "L'anticatalanisme radical del PP valencià". No diu res que no sabérem, però va bé "compilar" algunes informacions sovint disperses i actualitzar-les amb els esdeveniments recents. Per no oblidar, per exemple, que:
"La del blaverisme fou una reacció visceral, marcada per la por, la manipulació emotiva i la fanatització, que va incapacitar els seus partidaris i apologistes per a dialogar amb l'adversari."
No us sona, l'estratègia? Jo l'he vista repetida aquesta vesprada.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...