26 de juny 2006

Edició i editors a 'L'Espill' (I)


"Una indústria editorial sòlida, amb bases fermes, ben orientada, és fonamental per a la cultura d'un país. La cultura catalana té en la producció editorial, en els llibres, un dels actius més importants. [...] Cap llengua sense estat propi al darrere coneix l'impuls editorial que té el català." Aquestes paraules les trobem en la presentació al dossier central de l'últim (i imprescindible!) número de la revista L'Espill, dedicat a debatre sobre 'Edició i editors'.
Com que des de fa temps el sumari ha desaparegut d'Internet, el reproduïm ací:
- "Globalització i qualitat en l'edició mundial", de Sergio Vila-Sanjuán
- "L'edició en català: algunes idees per ser optimistes", d'Ernest Folch
- "L'ofici aquest d'editar llibres", d'Isidor Cònsul
- "Editar en català al País Valencià", de Vicent Olmos
- "Un món editorial i cultural en precari", de Juli Capilla
- "L'edició universitària, una gran desconeguda", d'Antoni Furió
Articles tots ells ben atractius i que anirem comentant en aquest bloc durant els pròxims dies. D'entrada, ja en els títols, apreciem una visió optimista de Folch (des de Catalunya) i una pessimista de Capilla (des del País Valencià). No avance cap conclusió amb això, però...
I com que no voldria fer competència deslleial al Servei de Publicacions de la Universitat de València i a l'editorial 3i4, coeditores de la revista, sinó fer una sincera invitació a adquirir-la, ací teniu l'adreça de correu electrònic on sol·licitar-la: lespill@uv.es.
Us la recomane vivament.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...