03 de juny 2006

La nit dels bibliotecaris

Anit va tindre lloc a València el lliurament dels premis anuals de l'Associació de Bibliotecaris Valencians. A banda del centenar de persones que hi assistírem a l'acte, pocs més se n'hauran assabentat. Fins on he pogut comprovar, la premsa ha guardat silenci.
Després de 14 edicions i d'una trentena llarga d'obres publicades, Mercé Viana va ser distingida per primera vegada amb el premi Samaruc al millor llibre infantil per Mei-Mei vol ser rei, editat per Bullent, mentre que el juvenil va recaure en El rei del rock, signat per Víctor Cotlliure. Joan Garí, director de la col·lecció de 3i4 on s'ha publicat la novel·la, va "excusar" l'absència de Cotlliure i va afirmar que l'autor havia apostat "per la radicalitat literària -és a dir, per la veritat literària- i sembla que això s'ha vist finalment reconegut". És una opinió; no veig per què radicalitat i veracitat han de ser sinònims.
Pel que fa als premis honorífics, el de Bibliotecari de l'Any va recaure en la directora de la Biblioteca Pública de València. El Bibliotecari d'Honor va anar a mans de Josep Antoni Fluixà per la seua tasca incansable de suport i formació dels bibliotecaris valencians des de la direcció de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.
A tots ells, enhorabona.

1 comentari:

Tirant al cap ha dit...

Per cert que el president de l'Associació de Bibliotecaris Valencians va anunciar que el dia 7 es votarà a les Corts (i previsiblement, s'aprovarà) la llei de creació del Col·legi Professional, una reivindicació històrica dels bibliotecaris valencians.
Enhorabona pel que significa de reconeixement i prestigi per al gremi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...