17 de novembre 2007

La nit dels Ciutat d'Alzira '07

Ja són públics i notoris els noms dels guardonats en els Premis Literaris Ciutat d'Alzira 2007. No perdeu el temps buscant-los a la premsa catalana (honroses excepcions a l'Avui i un poquet, molt poquet, molt poquet, a Vilaweb; ja se sap que el que passa a Frankfurt és infinitament més important que el que passa alguns quilòmetres al sud de la ciutat comtal, al "Far West" que en diuen alguns).
Si voleu saber els noms dels guanyadors i les obres corresponents (que arribaran a les llibreries, gradualment, a partir del mes de febrer de 2008), ací teniu una primera aproximació als mitjans valencians que se n'han fet ressò:

La vetlada va estar perfectament conduïda pels amics Anna Ballester i Enric Lluch, a qui els hem descobert aquesta faceta desconeguda com a presentadors, amb l'acompanyament del grup de percussió AlColp. Una gentada impressionant (vora 950 persones), entre els quals molts amics, molts educadors, molts bibliotecaris, alguns llibreters i pocs polítics rellevants (cap dels que manen molt, per dir-ho ras i curt), fet que demostra, una vegada més... doncs això, no caldrà explicitar-ho més, no?

13 comentaris:

Anònim ha dit...

A VilaWeb és la notícia principal del seu canal de lletres i està destacat a la portada general. No sé si és "poquet, poquet, poquet"

Anònim ha dit...

Un poquet de publicitat als mitjans valencians en valencià:

Anònim ha dit...

http://www.pagina26.com/content/view/917/28/

Anònim ha dit...

Ja que t'interesses per la repercussió mediàtica de l'acte de lliurament dels premis no dubtes a llegir la darrera entrada del blog d'Enric i Millo. M'ha semblat interessant

Anònim ha dit...

Al Punt parlen força extensament del Premi Europeu de Divulgació Científica i del seu autor Jesús Purroy, però de Isabel Clara Simó i el seu premi, ni piu. A TV3, al telenotícies del migdia, han sortit imatges de l'acte. Jo no em preocuparia gaire per qui no hi era (perquè no ha volgut) o pels mitjans de premsa que no se n'han fet ressó. Ells s'ho perden. Va ser un acte esplèndid en el que s'hi respirava una profunda estima per la cultura, pels llibres i per la llengua. Enhorabona.

Tirant al cap ha dit...

Benvolgut anònim 1, per a mi un breu sobre només un dels premis del certamen (recordem que hi ha 7 modalitats, i que també van obviar el premis de teatre, l'infantil i el juvenil quan es van conéixer els resultats) sí, és "poquet, poquet, poquet". Obrin amb aquesta informació perquè és l'última, res més.
anònim 2 (o 3), disculpa per no haver esmentat Pàgina26. En realitat no volia fer un estudi exhaustiu de tots els mitjans (tampoc he tingut més temps aquest matí), però gràcies per la nota. Per cert: des de fa uns dies he incorporat Pàgina26 a la secció fixa d'enllaços.
Albalatenc, en efecte, l'apunt de Tirant a fotre és bo i oportú. Jo, com VK, també espere amb deler la crònica dels altres dos còmplices d'aquella bitàcola!
Una que hi era: a mi sí que em preocupen els polítics que no hi eren, perquè no puc entendre (i molt menys compartir)aquesta fòbia als llibres de qui ens representa a TOTS. I encara menys quan, en l'actualitat, l'ajuntament amfitrió està en mans del mateix partit polític que ho controla tot. Fa pena recordar que també en l'època anterior (fa tants anys d'allò!) tampoc s'hi deixaven veure consellers ni polítics del segon, tercer o quart escalafó. Del president (i n'han passat ja quatre des que es crearen els premis), ni parlar-ne. Això, es mire per on es mire, no és normal. Encara com que l'Ajuntament d'Alzira, en aquesta matèria, sempre ha mantingut una actitud exemplar, amb voluntat plural, positiva. Un exemple, sens dubte.

Anònim ha dit...

No sé què voleu. Us queixeu de tot. Quan una notícia és important Canal Bou li dóna la importància que cal. Per exemple, aquest estiu, li dedicà dos minuts i mig (o vaig cronometrar) a una competició de llançament de xupons en una localitat de l'Alt Palància. Premis literaris, premis literaris... Això li interessa a algú, tret de quatre desenfeinats?

Anònim ha dit...

www.alcoidigital.com

Anònim ha dit...

JC aquest Enric es mereix un monument ara que amb la Llei de la Memòria van a quedar un munt de llocs buits per aixecar-ne de noves.

Ha tingut a bé, realitzar la contracrònica del Sopar de lliurament (Crònica ( a petició de V.K.)així es titula) i ja l'ha enllestida i pujada al blog (http://tirantafotre.blogspot.com/)

Com sempre. Molt aconsellable

Tirant al cap ha dit...

VK, un 10 per a la crònica d'Enric. ARa, per acabar d'estirar el fil, demanem (exigim!) la de Josep Millo. Ací, o tots o punxem... en fi, ja saps!

Anònim ha dit...

A "El Punt" del nord:
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2632987
i
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2623913

F.

Anònim ha dit...

No et preocupes per on apareix i on no el tema dels premis: els que volem estar ben informats i puntualment, mirem blogs com el teu. Uns guanyadors perfectes!

Anònim ha dit...

molt bon titular, els de europa press, no entenc com no se'n parla més! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...