14 de novembre 2007

Una contradicció

Reconec que m'ha sorprés molt aquesta dura crítica d'Hèctor López Bofill contra la concessió de la Creu de Sant Jordi a José Manuel Lara Bosch, perquè, en veure la seua trajectòria com a escriptor, comprovem que la majoria de les seues obres les ha editades Columna, Proa o Destino, totes sota el control (o, si ho voleu, sota "l'àura") del senyor Lara.
Sense cap interés a polemitzar, no puc deixar de constatar la contradicció que suposa titllar Lara de ser "un d’aquests descendents dels ocupants que van treure tacada amb la situació de dominació franquista i que serien els primers en deixar-se subornar pels poders fàctics espanyols si aquests encara tinguessin la intel·ligència de voler-los comprar" i publicar en els segells que totalment o parcialment estan en les seues mans. És un dels problemes (o virtuts) dels grans grups: no sempre saps amb qui t'hi jugues el pa.

1 comentari:

Anònim ha dit...

I també ha publicat en L'esfera, editorial com tothom sap del gran catalanista Pedro J Ramírez. Una cosa és el parlar, i l'altra el cantar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...