08 de desembre 2007

Nota 1 sobre les cobertes dels llibres

Orhan Pamuk ha publicat ja als EUA i al Regne Unit un nou llibre després de la concessió del premi Nobel. No es tracta de la seua vuitena novel·la, l'esperada El museu de la innocència, que confessa estar ultimant encara, sinó d'Altres colors, una miscel·lània d'articles, comentaris sobre els seus llibres, entrevistes, discursos (hi destaca La meva maleta, que podeu llegir gratuïtament ací) i un relat.
Bromera publicarà també d'ací a uns mesos aquesta obra del gran escriptor turc. De moment, podem anar fent boca en primícia amb un dels capítols ja traduïts per Carles Miró i que consta de nou observacions sobre les cobertes dels llibres. Ací teniu la primera:


"Si un novel·lista pot acabar d’escriure un llibre sense imaginar com serà la coberta, és que es tracta d’un adult sensat, equilibrat i ben format, però també és que ha perdut la innocència, que és el que en primer lloc fa d’ell un novel·lista."

La resta, per assaborir-les bé, pròximament i a poc a poc.

1 comentari:

Jesús M. Tibau ha dit...

Evidentment, l'important és el que hi ha dins, però la coberta és vital, ajuda a donar-li caràcter al llibre. De moment he tingut la sort de tenir molta influència en les cobertes dels meus llibres, que són la imathe amb què es presentaran als futurs lectors.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...